Wethouder opent atelier in de Baarsjes.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Amsterdam. Binnenkort is Amsterdam-West een bijzonder creatieve werkplaats rijker.
Beeldend Kunstenaar Bert Wouters heeft vanaf april vorig jaar het pand aan de Witte de Withstraat 144 intensief verbouwd.
Wethouder voor Economische Zaken & Cultuur van Stadsdeel De Baarsjes, Mirjam Smeels, zal op Zaterdag 31 januari 2009 om 15.00 uur ‘Chezatelier’, met een rituele handeling officieel openen.

De gemeente Amsterdam is in 2007 gestart met een subsidieregeling voor creatieve ondernemers in de Amsterdamse Chassébuurt. Wouters is in april 2008 ingestapt in het project ‘Creatieve Ambachtelijkheid in de Baarsjes en is sindsdien druk doende met de verbouwing van zijn ‘Chezatelier’. Zaterdag 31 januari wordt alle moeite beloond met een feestelijke opening.
Het pand aan de Witte de Withstraat 144 bevond zich in erbarmelijke staat toen Wouters voor het eerst een kijkje kwam nemen. Ondanks de ravage zag Bert de mogelijkheden van de ruimte met begane grond, souterrain en de mooie grote binnentuin. ‘Zonder de subsidieregeling was het voor mij onmogelijk geweest om op deze plaats een bedrijf te starten”, aldus Bert Wouters. “Mijn inspiratiebronnen liggen veelal op terreinen als architectuur, industrie, steden, transport, natuur, voeding en meer.” De kunst van Bert is door gedurfd kleurgebruik en compositie helder en open, daardoor mist het zijn uitwerking niet. In ‘Chezatelier’ is meer te zien dan alleen Bert’s schilderijen, de keuken is bijvoorbeeld een eigen ontwerp en door de kunstenaar zelf gebouwd.
Wouters voelt zich inmiddels helemaal thuis in de Chassébuurt. Buurtbewoners hebben Bert op verschillende wijzen laten merken blij te zijn dat de ernstige overlast, veroorzaakt door het voormalige nachtcafé, tot het verleden behoort. Wouters zal het pand behalve als expositieruimte en altelier ook gebruiken om art- kook- en kruidenworkshops te geven. In het voorjaar zal de laatste hand aan de veranda en tuin worden gelegd waardoor ook een buitenlocatie ontstaat voor het geven van workshops. Wouters zal hierin gaan samenwerken met fytotherapeut en natuurgeneeskundige Josephine Veldhuijzen.
Creatieve ondernemers kunnen nog tot eind 2009 gebruik maken van de subsidieregeling van Stadsdeel De Baarsjes.

Translate »