Market Not Market

Market Not Market in Gallery Chezatelier

Amsterdam-West. Op 13 en 14 december transformeert de Gallery Chezatelier aan de Witte de Withstraat 144 in Market Not Market, een overdekte en verwarmde hal met kraampjes. Zeven kunstenaars bieden dit weekend van 12:00 tot 18.00 uur kunst aan tot € 100,-. Gasten uit Hotel Not Hotel krijgen 10% korting met een kortingscoupon. Voor de bezoekers staat bij Chezatelier een glaasje gluhwein met een olijfje of warme chocomelk met appeltaart uit de eigen Stadsboomgaard klaar.

Gallery Chezatelier probeert met dit initiatief een alternatief te vinden voor de traditionele kunstmarkt. Eigenaar Bert Wouters heeft voornamelijk ervaren dat bezoekers van kunstmarkten vaak meer een uitje hebben dan dat ze daadwerkelijk iets willen kopen: “Onze conclusie na jaren op kunstmarkten te hebben gestaan is, dat het tijdperk waarin dit fenomeen ontstaan is en succes voor de kunstenaar bracht voorbij is. Je staat tegenwoordig als kunstenaar min of meer als attractie opgesteld en je moet er ook nog voor betalen. In deze tijd, waarin je al tegen de stroom in je schepping moet delen met de wereld, levert dat eenvoudig niet genoeg op om de huur mee te kunnen betalen. Ook leuk is dat het voor de deelnemende kunstenaars van Market Not Market eindelijk een keer niet uitmaakt hoe het weer is. Geen in elkaar waaiende kramen, doorweekte spullen of bevroren tenen en vingertoppen. Zo wordt het een weekend dat echt voor iedereen comfortabel is!”
Market Not Market biedt gevarieerde kunst en gezelligheid voor de kleine beurs, want kunst mag niet ontbreken onder de kerstboom.

Translate »