Expositie “Kunst om de hoek” bij Podium Mozaïek

In de foyer van Podium Mozaïek zal donderdag 28 januari 2011 van 17.00 uur tot 19.00 uur de opening plaatsvinden van de expositie van twee beeldend kunstenaars die “om de hoek” van Podium Mozaïek wonen. De band Julie Blue zal deze avond de muziek verzorgen. Julie Blue maakt lekker in het gehoor liggende nummers, opgewekt en tegelijk melancholisch, waar de blues en soul vanaf spat.
Het Theatercafé Mozaïek zal vanaf 28 januari het decor vormen voor de kleurrijke schilderijen van Bert Wouters en de ingelijste sieraden van Mirjam Aalbers.

Autodidact Bert Wouters kenmerkt zijn werk met een verfrissend en origineel karakter. Wouters laat zich ongestoord inspireren door zijn naaste omgeving en eigen voorkeuren. Hij werkt met een enorme positieve energie die zijn schilderijen hun onmiskenbare uitstraling geven. Naast felle kleuren gebruikt Bert strakke lijnen en vereenvoudigt hij bestaande vormen waarmee hij een bijna universele taal spreekt. Favoriete onderwerpen zijn onder andere steden, de stad Amsterdam, architectuur, dorpjes, vervoer, spelen, muziek en natuur.

Beeldend kunstenaar en sieradenmaakster Mirjam Aalbers (1974, Amsterdam) voelde zich van jongs af aan aangetrokken tot bijzondere culturen, religie, oriëntalisme en de stromingen als barok, art nouveau en de pre-raphaelites. Geïnspireerd door deze stromingen maakt zij vanuit een diepere betekenis mystieke sieraden, die je terugnemen in de tijd.

Tijdens de Kinderkunstzondag op 30 januari gaat Mirjam samen met de kinderen aan de slag. Geïnspireerd op haar expositie zullen de kinderen sieraden maken met natuurlijke en bijzondere materialen zoals; takken, steentjes, bladeren, boomschors en dieren uit het bos. Meld je hier aan!

Translate »