2e Beeldenroute Witte de Withstraat in West

2e Beeldenroute Witte de Withstraat in West

Amsterdam-West. In het weekend van 4 en 5 oktober vindt voor de 2e keer de Beeldenroute Witte de Withstraat plaats. Beide dagen staan van 12:00 tot 18:00 uur 12 herfsttuinen en diverse andere locaties open voor kunst- en cultuurliefhebbers. Kunstenaars en creatieve ondernemers uit de kunststraat van Amsterdam-West heten iedereen van harte welkom in hun open binnentuinen, galeries en ateliers.

De feestelijke opening is op zaterdag 4 oktober om 11:00 uur bij Ivo’s Kitchen aan het Witte de Withplein 43. Voorzitter Gerolf Bouwmeester van de bestuurscommissie Amsterdam-West geeft het startsein voor een bruisend weekend vol kunst en cultuur rond het Witte de Withplein. Behalve diverse workshops en kinderworkshops in de Witte de Withstraat en rond het plein zijn er gratis rondleidingen vanuit Ivo’s Kitchen te volgen.

Bestuursvoorzitter Bouwmeester zal volgens Mexicaans gebruik met een Pinata-stok een feestelijke Pinata stuk slaan. De met snoep gevulde papier-maché sculptuur wordt een traktatie voor de aanwezige kinderen.

De binnentuinen van de Witte de Withstraat bevatten veel verborgen natuur en doen bezoekers vaak verbaasd staan over zoveel groen midden in de stad. De beelden staan opgesteld in de inspirerende, in herftstooi gehulde tuinen.

De Beeldenroute Witte de Withstraat is dit jaar uitgegroeid tot 12 tuinen en veertig deelnemende kunstenaars. De route bevat creaties in veel verschillende stijlen en materialen van o.a. metaal, hout, steen gips en brons tot fijn doorschijnend porselein.

De organiserende kunstenaars en creatieve ondernemers uit de kunststraat zijn erg blij dat ze kunstenaar Jelle de Graaf voor het Witte de Withplein hebben kunnen strikken. Hij heeft met zijn gebruikte plastic sculpturen internationale faam op festivals verworven en zal met zijn creatie het plein kleuren.

Tijdens de beeldenroute is aan het Witte de Withplein 5  Taka Taka Restaurant gevestigd. Taka Taka Restaurant is een mix van performance, Mexicaanse sushi en Japanse taco, allemaal voor de vaste menuprijs van € 1,- per persoon. Het restaurant biedt ook workshops aan voor kinderen en hun begeleiders. Alleen deze twee dagen is het in New York City gevestigde Taka Taka Restaurant in Amsterdam.

Op beide dagen zijn om 12:00 uur en om 15:00 uur gratis rondleidingen te volgen onder leiding van een gids met uitleg en commentaar. In de middagen zijn er, tegen een kleine vergoeding voor de materiaalkosten, workshops voor volwassenen en kinderworkshops te volgen bij PSN4, de Stoker, en rond het Witte de Withplein.

De Beeldenroute Witte de Withstraat is behalve door de inzet van kunstenaars en creatieve ondernemers uit de kunststraat mede mogelijk gemaakt door de bestuurscommissie Amsterdam-West.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op: www.facebook.com/beeldenroutewittedewithstraat

Translate »