Foto: Peter Paul Huf

Bert Wouters (1959) is beeldend kunstenaar en creatief ondernemer.

Bert’s visie en creativiteit is na een omwenteling in zijn leven, op 48 jarige leeftijd, tot volle bloei gekomen. In korte tijd ontwikkelde hij zijn frisse en kleurrijke stijl met eigen handtekening. Zijn schilderijen hebben een open uitstraling die iedereen van harte uitnodigt hun wereld binnen te stappen. De Amsterdamse School architectuur uit de begin jaren van de 20e eeuw zijn een grote inspiratie bron voor hem. Hoewel er sprake is van een abstracte weergave van de werkelijkheid, weet Bert door gedurfd kleurgebruik en compositie een grote mate van herkenbaarheid te creëren. De bijna universele stijl mist zijn uitwerking niet, binnen korte tijd heeft hij een klantenkring opgebouwd bestaande uit kunstliefhebbers en voorheen kunstbarbaren. Wouters schildert vaak in opdracht zowel voor particulieren als ook voor de Gemeente’s Amsterdam en Hilversum.

Hiernaast produceert Bert van zijn schilderijen ‘’digigraphie’’ . Dit is een gelimiteerde kunstdruk op HahneMuhle-papier met Epson Ultrachrome pigment inkt volgens de Digigraphie norm,wat inhoud dat deze meer dan honderd jaar kleurecht blijven.

In o.a. museumwinkels worden kunstcadeaux met Bert’s kunst daarop verkocht. Items zoals een kaartspel, verjaardagskalender, espressoset van 2 kopjes plus schoteltjes, tas en kunstkaarten.

In de zomer van 2020 heeft Bert een serie lichtarmaturen gemaakt van gerecyclede drumstelonderdelen met 6 of 9 watt led-lampen en afstandbediening voor kleurafstellingen dimmer.

Chezatelier is dagelijks op afspraak geopend, hier is een doorlopende expositie van het werk van Bert te zien.

Winkelwagen
Translate »
Scroll naar boven