Over Bert

Dit is de website van beeldend kunstenaar en creatief ondernemer Bert Wouters (1959).

Op deze site kunt u informatie vinden over de kunstwerken en aanverwante artikelen die bij Bert in ‘Chezatelier’ aan de Witte de Withstraat 144 in Amsterdam het eerste levenslicht zien. Bert heeft zijn werk beschermd via Pictoright registratienummer 39592.

Wouters is altijd ondernemer geweest en is pas op 48-jarige leeftijd gaan schilderen.

Bert’s visie en creativiteit zijn na een omwenteling in zijn leven tot volle bloei gekomen.

In korte tijd ontwikkelde hij zijn frisse en kleurrijke stijl met eigen handtekening. Zijn schilderijen hebben een open uitstraling die iedereen van harte uitnodigt hun wereld binnen te stappen. Hoewel er sprake is van een abstracte weergave van de werkelijkheid, weet Bert door gedurfd kleurgebruik en compositie een grote mate van herkenbaarheid te creëren. De bijna universele stijl mist zijn uitwerking niet, binnen korte tijd heeft Bert een klantenkring opgebouwd bestaande uit kunstliefhebbers en voorheen kunstbarbaren. Wouters schildert vaak in opdracht, o.a. ‘De Baarsjes’ voor de Gemeente Amsterdam en ‘De Stadsbank’ voor het 400-jarig bestaan van de Stadsbank van Lening Amsterdam.

Behalve schilderijen produceert Bert ook verschillende items waarop zijn kunst staat afgebeeld. Brillenkoker, set espressokopjes, verjaardagskalender, kaartspel en een pennenbox zijn te koop bij Chezatelier.

Daarnaast zijn er ongeveer 40 andere verkooppunten in Amsterdam waar artikelen van Bert worden verkocht. De Bert Wouters metalen wandlamp met het specifieke Baarsjes patroon beleefde zijn première tijdens De Beeldenroute 2014.

Translate »