De serie Stairs genomineerd voor “de Eemnesser cultuurprijs” – Expositie bij Cafe Staal in Eemnes

Het eerste schilderij van de serie Stairs in Rood/Grijs is gemaakt in 2013 in olieverf. Door de verticale lijnen te onderbreken met een lijn in 45 graden ontstond een optische illusie. Door het gebruik van twee kleuren rood met één kleur grijs ontstaat een opmerkelijk effect waardoor het lijkt of er ook twee kleuren grijs gebruikt zijn.

2017 is het jaar van het 100 jarig bestaan van De Stijl. Het plan ontstaat om het concept van het eerste childerij Stairs uit te voeren met acrylverf in de primaire kleuren, rood, geel en blauw met het grijs. Het resultat was niet wat ik voor ogen had en ik ben het grijs gaan vervangen door tegenkleuren. Tegelijkertijd heb ik er één in zwart, wit en grijs uitgevoerd waarbij nog duidelijker wordt dat de verticale lijn en doorlopen op het doek.

Het 6e Schilderij is ontstaan door het onderbreken van de zwarte, witte en grijze verticale lijnen met de drie primaire kleuren, afgewisseld met de drie secundaire kleuren, paars, groen en oranje.

De serie Stairs komt het best uit de verf als het wordt uitgevoerd op schaal in de openbare ruimte op grote blinde gevels, flatgebouwen of fabrieken.

Kunst leeft in Eemnes

Graag heten wij u van harte welkom op onze zesde Eemnesser kunstroute! Met recht kunnen we zeggen: “Kunst leeft in Eemnes”. De Wakkerendijk en de Meentweg, met aan de ene zijde het schilderachtige Eemnes en aan de andere zijde het weidse landschap van de polder, nodigen het kunstzinnige oog uit om langs deze route te genieten van kunst en cultuur.

Translate »