Vernissage Led The Drumshine

Hard Rock Hotel (American) Amsterdam

Presentatie: Co de Kloet, special quest Steve Vai.
Muziek: The New Generation Jazz Muzikanten
Thijs van de Geest, Trompet
Floris van Elderen, Drums
Michael Anderson, Tenos Sax
Thijmen Schouten, Piano
Pedro Ivo Ferreira, Contrabas
Foto’s Lejo Duijvenstijn
Met dank aan Hard Rock Hotel

Led the Drum Shine..!

Een unieke serie van duurzame lichtarmaturen gemaakt van drumstelonderdelen.
Met standaarden, pedalen, hihat- en cymbalbekkens, bassdrums, floortoms, snaredrums en de kleine toms 1 en 2 is een aantrekkelijke serie lampen gecreëerd.
De verlichtingen zijn voorzien van 6 of 9 watt Led-lampen. De armaturen worden geleverd met afstandsbediening voor de kleurafstelling en dimmer.

Verlaten en verwaarloosde instrumenten zijn door de kunstenaar opgepoetst, bewerkt en geschilderd voor een nieuw leven als one-of-a-kind lamp.
De lampen zijn gecoat met puur Ultramarijn pigment voor een schitterende blauwe kleur met een fluweelachtige uitstraling.

Hoewel de armaturen een aaibaar uiterlijk hebben is het af te raden deze met vette handen aan te raken omdat het vlekt. Advies: De lamp met een föhn stofvrij blazen en aan de metalen onderdelen vasthouden.

De lichten worden afgeleverd met een certificaat van echtheid en met 2 jaar garantie.

De armaturen die op de website staan zijn unieke voorbeelden. Geen lamp is hetzelfde omdat de productie afhankelijk is van welke instrumenten de kunstenaar kan vinden. 

Er is een kleine voorraad die bekeken kan worden in Gallery Chezatelier na het maken van een afspraak. (maak nu een afspraak)

DE AMSTERDAMSE SCHOOL VOLGENS BERT WOUTERS

De Amsterdamse School volgens Bert Woutersdoor: Bert Woutersgepubliceerd op: 30 augustus 2017

 

Omdat hij iets moois voor de mensen wil maken. De Original Artist Bert Wouters (1959) verlaat zijn gebaande paden als zakenman en ontwikkelt in korte tijd een unieke expressionistische stijl met een buitengewone toegankelijkheid in felle kleuren. Zijn visie op Amsterdam is een vrolijke en lieve boodschap: Amsterdam, een stad met bruggen waar mensen bruggen bouwen om naar elkaar toe te kunnen bewegen in letterlijke- en figuurlijke zin.

Zijn voorliefde voor architectuur en De Amsterdamse School (1916-1932) brengt hem in 2009 naar zijn standplaats in stadsdeel De Baarsjes, waar hij werkt en de Gallery Chezatelier runt. Vanaf 2010 krijgt de kunstenaar regelmatig opdrachten van de gemeente met werken als ‘De Baarsjes’ en ‘Stadsbank van Lening 400 jr.’ als gevolg. Inmiddels heeft Bert Wouters een uniek oeuvre gecreëerd van Amsterdamse School schilderijen waarmee hij de essentie van Amsterdamse School gebouwen weergeeft. In 2015 en 2016 exposeert Bert Wouters zijn Amsterdamse School collectie in Museum Het Schip onder de titel ‘Contrasterende Vormen’. Met zijn zienswijze toont hij de klasse en schoonheid van deze bouwstijl. Niet alleen het uiterlijk van deze sociale woningbouw uit het begin van de twintigste eeuw inspireert Wouters. Ook de sociaal democratische grondslag waarmee de arbeiders recht op een goede woning krijgen en kennis van kunst en cultuur wordt aangeboden, is een grandioos moment in de tijd en een drijfkracht voor Bert Wouters.

Bekijk het hele Blog op http://amsterdamse-school.nl/blog/de-amsterdamse-school-volgens-bert-wouters/

Winkelwagen
Translate »
Scroll naar boven